בכל נסיעה לחו"ל אנחנו מתמודדים עם השאלות – יש מסעדות שהן לחלוטין ללא גלוטן? יש מסעדות עם אופציות ללא גלוטן בתפריט שנוהגות בהקפדה יתרה גם בנושא הזיהום המשני?
וכיאה למשפחה עם שלוש צליאקיות, כשאנחנו טסים לחו"ל הבחירה תהיה בדירה עם מטבח מאובזר שאפשר לבשל בו ארוחות ללא גלוטן.
אז יש לי בשורה סופר משמחת – מדריד התגלתה כעיר מושלמת לטיול ללא גלוטן!
לשמחתנו ולהפתעתנו כמעט ולא השתמשנו במטבח הנהדר שבדירה.
מהסיבה הזאת כותבת לכם באהבה מדריך מפורט, שמנמנה מתמיד.
הערה: המסעדות שברשימה אינן כשרות.
מדריד ללא גלוטן – מסעדות נקיות מגלוטן:
הגענו למדריד בשעות הערב, מורעבים.
נכנסנו לדירה המדהימה שהזמנו דרך Airbnb ומיד חיממנו את תבשיל הטופו המוקפץ עם ירקות ואטריות שהכנו בבית והבאנו איתנו במזוודה הגדולה, בצידנית עם קרחונים
ליום למחרת הזמנתי מקום מבעוד מועד לארוחת הבוקר והערב, כדי לא לרדוף אחרי סופרמרקטים מיד עם הנחיתה.
Grosso Napoletano Senza Glutine:
בשכונת צו'אקה הטרנדית והנפלאה נמצאת מסעדה איטלקית נפוליטנית מסורתית, שכולה ללא גלוטן.
חגיגה אמיתית.
המסעדה יפיפייה.
תנור פיצות ענק נמצא מאחורי בר פתוח ואפשר לצפות בטבחים מכינים את הפיצות ואולי עדיף שלא, כי זה יקשה עליכם להתאפק עד שתגיע ההזמנה.
המסעדה כולה ללא גלוטן מבוקשת מאוד ולכן חובה להזמין מקום מראש וגם לדייק בשעת ההגעה, הם לא ימתינו לכם זמן רב.
אפשר לעשות גם טייק אווי והרבה צליאקים משתמשים באופציה הזאת.
אנחנו הזמנו שתי מנות אנטיפסטי ושתי פיצות.
מנות האנטיפסטי לא היו מוצלחות במיוחד.
הראשונה הכילה עגבניות שלמות טריות ומקולפות עליהן הונח כדור ענק של מוצרלה ומלמעלה רוטב פסטו סמיך. הגבינה הייתה מעולה, קשה מבחוץ ונוזלית מבפנים.
מנת האנטיפסטי השנייה הכילה חתיכות בשר דקות שהזכירו בצורתן ובטעמן פסטרמה מהסופר, עליהן הונחו צלפים ענקיים. לא משהו שהייתי מזמינה שוב.
גולת הכותרת – שתי פיצות ענקיות מעולות, עם בצק פשוט אלוהי.
אחת עם בשר ופטריות, ארוגולה ועגבניות והשנייה עם פסטרמה וגבינה ברוטב שום.
שתי הפיצות היו נפלאות.
כתובת: Fernando VI, 23
Honest Greens:
גם המסעדה המצוינת הזאת נמצאת בשכונת צ'ואקה.
כל התפריט במסעדה נטול גלוטן למעט הלחם ומנת הבוריטה שנמצאת בתפריט ארוחת הבוקר.
המסעדה מתהדרת בחומרי גלם איכותיים מאוד ומוגדרת כמסעדת בריאות.
אין צורך להזמין מקום מראש. ההזמנה והתשלום נעשים בכניסה למסעדה.
לאחר הישיבה תקבלו את המנות במהירות רבה לשולחן.
טריק חמוד בנושא השתייה: משלמים על כוס ואותה אפשר למלא באופן חופשי במים/סודה/מיצים כמה פעמים שרוצים (עלות 2.5 יורו לכוס).
יש כמה אופציות למנות עקריות (7.90 יורו למנה): חתיכות דקות של עוף/בקר/טונה צרובים על הגריל המוגשים עם סלט ירוק נפלא. מאוד אהבנו את העוף והבקר את הטונה פחות.
מנה נפלאה נוספת – סטייק סלמון ברוטב אסיאתי.
ישנן גם קערות שונות המכונות כאן Garden bowls. הזמנו קערה עם אורז, שעועית שחורה, עדשים, תירס ועוד ועוד. לא עפנו. הקעריות האחרות שאכלו מסביבנו נראו מוצלחות יותר.
מנת תוספת מעולה שהילדות הזמינו שוב ושוב – צ'יפס בטטה.מושלם.
המנות האחרונות היו פחות מוצלחות בעיננו, אולי כי היו באג'נדה בריאה מידי.
הזמנו קאפקייק רד ולווט (3.5 יורו) ועוגת גבינה ממצ'ה ברוטב פסיפלורה שהייתה יחסית מוצלחת.
את ארוחת הבוקר לקחנו מכאן בטייק אווי ועשינו פיקניק מקסים בפארק רטירו, ישובים על הדשא הנעים המרופד בעלי שלכת צבעוניים.
הפנקייק ריקוטה היה מעולה והוגש עם פירות טריים: אוכמניות, פטל, רימונים ותותים ורוטב מייפל.
המסעדה הזאת עונה על הצורך במזון איכותי ומהיר.
היא לא מספיק מפוארת בשביל בילוי חגיגי. המחירים נוחים והשירות מהיר.
עבורנו היא הייתה פתרון נפלא ובונוס נוסף – המסעדה במרחק 3 דקות הליכה מהדירה שלנו.
כתובת: Hortaleza 100
Celicioso:
רשת מצויינת של בתי קפה, עם מס' סניפים ברחבי מדריד.
בחלק מהסניפים מוגשות ממש ארוחות ובחלקם ארוחות קלילות בלבד.
בכל הסניפים מגוון עצום של עוגות ומנות אחרונות שיפילו לכם את הלסתות מתדהמה.
בכל יום לקחנו מכאן מנות שונות: סנדוויצ'ים (8-11 יורו) וטוסטים שנתנו מענה כארוחות בוקר או ארוחות ביניים.
עוגות ועוגיות מעולות, המומלצות ביותר: פאי לימון (3.5 יורו), רד וולווט (הילדה כמעט התעלפה מאושר), מקרונים צבעוניים ונימוחים בטעם שוקולד/וניל ופיסטוק (11 יורו ל- 6 מקרונים), עוגיות שוקולד ענקיות ואינסטגרמיות בטעם עשיר המזכיר בראוניז ומנה אחרונה מדהימה המזכירה בטעמה פנקוטה עם טופי.
כל כך התלהבנו שלקחנו משם עוגיות ומקרונים שאכלנו להנאתנו בטיסה ואפילו שרדו עד הבית.
חובה להגיע, למרות שממש לא זול כאן.
אחד הסניפים קרוב מאוד לרחוב הקניות המפורסם גראן ויה, ממש ליד הפריימרק. אין ספק שיהיה שימושי עבורכן.
כתובת: כתובת: Hortaleza3
Leon The Baker:
רשת מאפיות נהדרת. תמצאו כאן מגוון עצום של לחמים איכותיים (בסביבות 4 יורו לכיכר לחם), לחמניות טריות, קאפקייקס ומוצרים נלווים.
אנחנו רכשנו לחמים ולחמניות ובתוספת גבינות מעולות ונקניקים מהסופר והכנו סנדוויצ'ים מעולים לארוחות הבוקר וגם לטיסה חזור.
בנוסף קנינו קורנפלקס כריות שהתגלה כמושבח.
כמובן שלקחנו איתנו בציידנית 4 כיכרות לתל אביב. חבל מאוד שלא הבאנו איתנו הרבה יותר.
מומלץ מאוד.
כתובת: Plaza de sta. Barbara 4 (יש סניפים רבים נוספים)
מדריד ללא גלוטן – מסעדות עם אופציות ללא גלוטן:
כאן ריכזתי עבורכם מסעדות שמוגש בהן אוכל ללא גלוטן לצד אוכל המכיל גלוטן. המסעדות מעולות גם לאוכלי גלוטן.
את כל המסעדות שברשימה ניסינו בעצמנו והתרשמנו שההקפדה מעולה, לראייה אחת מהילדות שסובלת מסימפטומים חזקים כשהיא אוכלת פירור מיקרוסקופי – הרגישה נפלא.
כמובן שאני לא לוקחת אחריות וממליצה לבדוק בעצמכם.
Taberna La Concha:
אחת מהמסעדות הטובות ביותר שאכלתי בהן בחיי.
חובה להגיע לכאן. מומלץ במיוחד ביום ראשון, לאחר הביקור בשוק הפשפשים המעולה של מדריד.
המסעדה נמצאת בשכונת לה-לטינה, אחת מהשכונות העתיקות והיפות ביותר במדריד. שכונה אותנטית, עם אופי ספרדי אמיתי.
בימי ראשון מוקדם בבוקר נוהרים תושבי מדריד אל שוק הפשפשים הענק אל ראסטרו (El Rastro).
השוק הנפלא עצום בגודלו ומכיל רחוב ארוך ראשי ובו נמכרים בגדים יד שנייה ובגדים חדשים במחירים מעולים, תיקים, מלאכות יד ועוד ועוד.
מהרחוב הראשי יוצאים רחובות קטנים בהם נמכרות עתיקות מכל המינים והסוגים.
בשעות הצהריים, לאחר הביקור בשוק, מציפים תושבי מדריד את הטברנות הסמוכות בשכונת לה-לטינה, מזמינים טאפסים נפלאים לצד האלכוהול שזורם כאן כמו נהר.
בנס הצלחנו להידחס אל תוך אחת הטברנות המומלצות ביותר – Taberna La Concha
המלצר היחיד במסעדה ניגש אלינו ולמרות המסכה שלבש, החיוך הענק שלו היה מורגש.
מה הם שותים? שאלתי אותו והצבעתי על השולחנות שמסיב.
מנואלה ענה לי המלצר החביב.
יופי, אמרתי, אז תביא לנו שתיים.
המלצר חזר במהירות עם מגש ועליו שתי כוסות מרטיני דקיקות, בתוכן שתי קוביות קרח וקיסם ארוך שבתחילתו זית וקליפת תפוז ובסופו חרוז בצבע פנינה.
ליד הכוסות עמדו בקבוק אדום גדול, ספריי שקוף בבקבוק בושם, ובקבוק עתיק קטן עם מזלף ובתוכו נוזל בצבע בורדו.
הוא הניח את הכוסות על השולחן, הטיז חמישה שפריצים לכל כוס מבקבוק הבושם ועוד שלושה על השולחן והרצפה, מגובה לא יאומן שפך מעל את הנוזל מהבקבוק האדום ואז הזליף בפרעות כמה טיפות מהבקבוק העתיק, חלק לתוך הכוס וחלק מסביב.
מה יש בבקבוק הבושם, שאלתי?
ג'ין הוא ענה, השאיר אחריו אחריו את הכוסות המלאות ונעלם.
זה היה המשקה הכי טעים ששתיתי בחיי.
מתוק וחמצמץ יחד, עם טעם שמזכיר דובדבנים.
כשהמלצר חזר עם התפריט, הכוסות כבר היו ריקות.
עכשיו גם אנחנו חייכנו מאוזן לאוזן.
התפריט בכתב קטן וצפוף עם רשימה בלתי נגמרת של מנות קטנטנות (יש תפריט נפרד למנות ללא הגלוטן, רוב המנות עולות 4.5 יורו).
המשקה היה כל כך חזק שכבר לא הייתי בטוחה אם כתוב בתפריט באנגלית או בספרדית.
המלצר עמד מולי עם הפנקס פתוח והעט מוכנה, כמו תלמיד ממושמע בבית הספר. אלא שהמורה במקרה הזה, כבר לא הייתה איתנו.
אתה יודע מה? צחקקתי, תביא מה שאתה רוצה. אה. וגם עוד מנואלה לכל אחד מאתנו בבקשה.
בשעה וחצי הקרובות נחתו על השולחן מנות קטנטנות וטעימות להפליא.
כמעט הכל הוגש על טוסטים, ללא גלוטן כמובן.
זיהינו ברווז עם פלחי תפוז, דג קוד מעושן, אנשובי מונח על גבינה חריפה, סלט ירוק ומלוח עם קוביות סלמון וקוויאר שחור, בשר בקר שבושל שעות ברוטב עם ניחוח קארי, שרימפס אפוי בגבינה ועוד ועוד.
זאת הייתה הארוחה מדהימה.
בקושי הצלחנו לקום, שלא לומר ללבוש חזרה את כל השכבות.
תביאי לי את התיק, ביקש רונן.
ביציאה מהמסעדה הוא עצר.
זה בכלל לא התיק שלי זה שהבאת לי, מה זה?
באמת? מאיפה הגיע התיק הזה? הוא ירוק וקטן ושלנו בכלל אפור וגדול.
אמא, אמרה לי מיקה, אני חושבת שלקחת את התיק לאיש שישב לידינו.
אופס.
חזרתי פנימה והחלפתי בין התיקים. אתם חושבים שהאיש שם לב? ממש לא. הוא שתה הרבה יותר מנואלות מאיתנו.
אז מסתבר שאין גנבים במדריד כמו שכולם מספרים, יש יותר מידי אנשים ששותים מנואלה בצהריים.
בביקור השני שלנו במסעדה (אם אפשר היה היינו באים עוד אלפי פעמים) בדקתי בדיוק מה מכילה המנואלה.
אז ככה: וורמוט אדום שנעשה בעבודת יד עבור המסעדה, מתובל בתבלינים סודיים, שפריץ של ג'ין וכמה טיפות קמפרי.
אני לא מבינה גדולה באלכוהול, אבל לדעתי מדובר בקוקטייל האיטלקי נגריני.
כמובן שרכשנו בקבוק וורמוט שלם שריפדנו והנחנו במזוודה כמו משה בתיבה.
כתובת: C. de la Cava Baja 7
Emma y Julia:
מסעדה איטלקית מושלמת ואותנטית, נמצאת בשכונת לה-לטינה, באותו הרחוב של הטברנה המעולה.
חובה להגיע לכאן.
גם כאן קיבלנו תפריט נפרד למנות ללא הגלוטן. את הפיצות אופים בתנור נפרד.
השפית המקסימה יצאה לכבודנו מהמטבח, המליצה לנו מה להזמין ולוותה את הארוחה עד סופה.
בהמלצת השפית הזמנו סלט נהדר עם בייקון, פיצה (עם בצק פחות מוצלח מהאיטלקית הנפוליטנית), לחם נהדר חמים ורך חתוך לפרוסות עבות, מזכיר בטעמו לחם שחור כפרי פשוט.
לעיקריות הזמנו ספגטי עם פירות ים (מעולה), ספגטי ברוטב שמנת (נפלא), פנה ברוטב עגבניות ובייקון ( משובח) ולקינוח הזמנו פנקוטה בניחוח תפוזים (אין דברים כאלה, למות מאושר) וטירמיסו מצופה בקקאו (מושלם, חייבת לטוס שוב למדריד בדחיפות ולהזמין 20 כאלה).
את הארוחה ליווה יין ריוחה מקומי מצוין.
לצערי לא זוכרת את העלות של המנות, הייתי עסוקה מידי בהנאה מהאוכל.
כל הארוחה עלתה כ- 80 יורו ל- 4 אנשים. אכלנו כל כך הרבה שבקושי הצלחנו לנשום.
כתובת: C. de la Cava Baja 19
La Tape:
המסעדה הקטנטנה נמצאת בשכונת מלסניה הנהדרת. אכלנו כאן ארוחת בוקר מצוינת, מלווה במיץ תפוזים שנסחט מול עיננו.
הילדות אכלו ביצה מקושקשת עם בייקון, הזמנו גם טוסט נהדר עם חמון (נקניק יבש ספרדי מסורתי פרוס דק), ולחם עם ירקות וחתיכות אבוקדו, עליו הונחה ביצה עלומה נשפכת ורוטב ירוק נהדר.
כתובת: San Bernardo 88
Entre Santos Madrid:
בר קוקטיילים מצוין, נמצא סמוך לכיכר צ'ואקה. למרות שמדובר בבר, אכלנו כאן עם הילדות בכייף.
הזמנו קוקטייל נגרוני שהיה פחות מוצלח מהמנואלה בטברנה לה קונצ'ה, אבל חזק ממנה.
נחמד לראות את הברמן מערבב את הקוקטייל כשהוא מוזג אותו הלוך וחזור מגובה בלתי נתפס, בלי לאבד טיפה.
המלצר עבר איתנו על התפריט והסביר מה הן המנות ללא הגלוטן, ליתר בטחון התייעץ עם השף פעמיים. התרשמנו שההקפדה כאן מצוינת.
המנות קטנטנות ויקרות ויחד עם זה משובחות.
הזמנו ריזוטו פיטריות (14 יורו), שרימפס ברוטב מדהים על בסיס שקדים (18 יורו ל- 6 שריפס), קלמרי צרוב על הגריל עם תפוח עץ ברוטב מיונז ומנטה (13 יורו), סביצ'ה סלמון עם מנגו ואבוקדו (12 יורו), תפוחי אדמה אפויים ברוטב חריף – מעושן (6.5 יורו ל- 4 תפוחי אדמה קטנים).
המנות מוגשות בכלים משגעים בצורות שנלקחו מעולם המים: קונכיות, זכוכיות שקופות כחולות וכו.
כתובת: San Bartolome 4
Chocolateria 1902:
מוסד ידוע וותיק לצ'וקולדה וצ'ורוס, נמצא סמוך לכיכר סול ולכיכר מאיור שהם מקומות חובה ולכן בטוח תעברו כאן.
חששנו מאוד לאכול, בכל זאת מפוצץ כאן גלוטן והיכולת להפרדה מוגבלת.
שאלנו אינספור פעמים אם הצ'ורוס והצ'וקולדה ללא גלוטן וחוץ מלהישבע, הם עשו הכל.
הזמן הרב שלקח להם להביא את הצ'ורוס הוכיח מעל לכל ספק שהם טוגנו בשמן נפרד.
הזמנו שתי מנות וקיבלנו 8 צ'ורוס ושתי צ'וקולדות רוטחות וסמיכות.
ליתר בטחון הזמנו טייק אווי ואכלנו בחוץ, כדי להימלט מהסביבה הגלוטנית.
לא נרשמו תופעות לוואי.
מה יש להגיד על המנה הזאת? שאני שמחה שהזמנו כדי להבין שאנחנו לא מפסידים כלום.
הבצק שמנוני ולא טעים במיוחד ולצ'וקולדה טעם של מילקי חם.
אני ממש לא אהבתי.
הילדות היו מאושרות.
כנראה שחובה לעבור את החוויה הזאת לפחות פעם בחיים.
כתובת: C. de San Martin 2
Takos Al Pastor:
אוכל רחוב מקסיקני ידוע מאוד במדריד במחיר מגוחך (כל טאקו עולה כיורו אחד), מוקד עליה לרגל ממש.
בדרך כלל משתרך כאן תור אימתני. אנחנו זכינו להמתין כמה דקות.
יש כאן 4 סוגי טאקו ללא גלוטן. הזמנו את כולם.
המסעדה קטנטנה ולא אסתטית, הטאקו החמודים מוגשים על אבן צפחה שחורה ואלגנטית שעומדת בניגוד גמור לכיעור מסביב.
אני לא השתגעתי בלשון המעטה. רונן והילדות התענגו על הטעם וטענו שמדובר באוכל מעולה.
כנראה עניין של טעם.
המסעדה נמצאת סמוך מאוד לגראן ויה ואפשר בהחלט לנשנש כמה טאקוס כהפסקה בין הקניות.
כתובת: C. de la Abada 2
Café de la luz:
אנחנו קראנו לו בשם הקוד: בית קפה מגניב.
חזרנו אליו כמה פעמים, למרות שלא מצאנו כאן מנות ללא גלוטן, מהסיבות הבאות:
הקפה מעולה, חזק וטעים. המיקום סמוך לגראן ויה ומאפשר מקום מפלט למנוחה מטירוף הקניות, אי שקט בתוך ההמולה.
המוסיקה נפלאה ומרגיעה, העיצוב משגע. רהיטים ומנורות משנות ה- 50, פינות ישיבה יפיפיות, אנשים מקסימים ואוירה סופר נעימה.
ממליצה מאוד.
כתובת: C. de la Puebla 8
מדריד הייתה נפלאה אלינו, זאת העיר הכי כייפית שהייתי בה בחיים.
למדרידאים קצב מעולה לחופשה עירונית: הם הולכים לישון מאוחר וקמים מאוחר. הם אוהבים לבלות ולשמוח, חברותיים ומסבירי פנים.
העיר יפיפייה ומלאה במוזיאונים מעולים, כיכרות מרהיבות וכן, אפשר לעשות כאן שופינג מעולה במחירים מאוד משתלמים.
ועבורנו הצליאקים היא פשוט מושלמת. סוף סוף הייתה לנו חופשה בלי להיכנס למטבח.
אין ספק שנשוב אלייך מדריד.
מדריד רחוקה לכם אבל אתם רוצים להרגיש קצת חו"ל – כנסו לפוסט על החופשה שלנו בסיני
מחפשים חופשה משפחתית בחו"ל לקיץ? – כנסו לפוסט על החופשה המושלמת שלנו בפלופונס
אפילו באיים האזוריים הנידחים שבלב האוקיינוס האטלנטי הסתדרנו נפלא ללא גלוטן – טיול באי פלורס
2 מחשבות על “מדריד ללא גלוטן – העיר הכי כייפית שיש”
מידע נהדר והמלצות מעולות, תודה רבה.
נהנים עכשיו ממנואלה ומנות מעולות ב Taverna la conch
יווו איזה כייף לשמוע. מקווה שקניתם מהם בקבוק וורמוט הביתה, אנחנו חזרנו עם שניים 🙂